Pages

PENGUMUMAN : Laman Web Jualan Ebook Cara Membuat Handmade Chocolate (COMPOUND) Telah Berpindah Ke http://www.gurucoklat.com

Sunday, May 16, 2010

Jom Belajar Buat Handmade Chocolate!

 -------------------------------------------------------------------




>>>>>>KLIK SINI!<<<<<<




 -----------------------------------------------------------------

22 comments:

  1. nice2!!..pasni leh wat bentuk coklat yg comel2 dgn free^_^

    ReplyDelete
  2. wahhhh sedapnyerrr~~terlior tgok....

    ReplyDelete
  3. wow sedapnya..cekelat..pos kat i satu boleh???=p

    ReplyDelete
  4. salam..bestnya kalau dapat buat coklat sendiri.err..tumpang tanya,kita tak boleh gunakan coklat masakan ke

    ReplyDelete
  5. waa....besh nya...yg coklat compound tuh nak beli coklat apa??

    ReplyDelete
  6. cedapnyer coklat tu...nak sikit..bolllleeeehhhhh

    ReplyDelete
  7. Roxy Zai : Ok. Buat byk2 aw. ^-^

    wanie mat zain : Bek2. Jgn meleleh air liur da la ye. c(;

    r0bin@ayuE : Hehehe...

    Miss XYZ : Buat jgn x buat...^-^

    Jieda : X boleh guna coklat Masakan. Sbb coklat Masakan dgn coklat Compound lain.

    aerzie fathenee : Kalu lapar mkn la nasi. Coklat wat desert je. hehehe...

    cok botoX : "Yg coklat compound nak beli coklat apa?" X phm. Jenama coklat ke jenis coklat?Yg penting coklat Compound x sama dgn coklat Masakan.

    zures : Hehehe.. Insya-Allah.^-^

    ReplyDelete
  8. pernah makan coklat mcm ni...sedap jugak..kat perlis ada

    ReplyDelete
  9. Nur Hawa Mohd Zin : Em. Coklat ni mmg sdp pun. Tp ianya bergantung kepada jenis coklat dan cara pembuatannya.Mcm cara diatas ni, coklat yg akan terhasil adalah Plain Chocolate shaja. Kosong dalamnya. Tiada apa-apa.
    Ada byk lagi teknik pembuatan coklat, antaranya :
    1. Truffle (Coklat yg berinti soft filling/Ganache)
    2. Bar (Sama macam di atas. Cuma yg bezanya cuma acuan)
    3. Praline (Coklat yg berinti almond/hazel)
    4. Enrobed (Biskut/bahan lain yg disalut dgn coklat. Ala.Mcm Kit Kat 2.)
    5. Dan lain-lain. Kalu nak tau lebih lanjut boleh la download ebook percuma di sini.
    http://tinyurl.com/2bs8ly9

    Tp dlm byk2 Khai lebih suka coklat Truffle. ^-^

    ReplyDelete
  10. cam nak try jela..dah la memg giler coklat..hehhe..sedapnyerrr

    ReplyDelete
  11. sedapnya.... love chocolate so much...

    ReplyDelete
  12. OMG!!
    I luv choc!!
    thankz 4 da tutorial

    ReplyDelete
  13. hafizsidah : hehehe. try je. ^-^

    Izan : hehehe. I love chocolate too.. ^-^

    miszteen : Ok. Ur welcome. ^-^

    ReplyDelete
  14. hehehe... baik2. jgn meleleh air liur 2 da la ye. ^-^

    ReplyDelete
  15. sedapnye thanks for sharing info :)

    ReplyDelete
  16. FiDa@aMiDa : Ur welcome ^-^

    ReplyDelete
  17. weee..cara nie time I belajar kat skola teknik dulu & penah try wat, memang sedap nyummy2 ^_^

    ReplyDelete
  18. mane nk bli bahan ye???
    cm chicolae compound..
    acuan??
    hagak2 mahal tak??

    ReplyDelete
  19. Zati : ^-^ U amik course ape kat teknik dulu?

    adeQ : cari kat kdai yg ade jual peralatan nak buat kek. X mhl sgt.Dlm RM30 da leh buat da. Tp kalu nak bisnes, better blaja byk lagi teknik buat Handmade Chocolate ni.pergi kelas buat Handmade Chocolate ke. Tp nak pergi kelas mhl sikit la. Paling murah pun Khai tgk RM180. Kalau nak jimat, boleh dpt kn ebook Cara Buat Handmade Chocolate dr Khai. RM50 je. Not Bad gak. Plnggan Khai ramai yg berpuas hati dgn ebook tersebut. ^-^

    ReplyDelete

kumen...kumen...:-p

Jom Tengok Posting ni!. =)

Related Posts with Thumbnails