Pages

PENGUMUMAN : Laman Web Jualan Ebook Cara Membuat Handmade Chocolate (COMPOUND) Telah Berpindah Ke http://www.gurucoklat.com

Monday, May 17, 2010

Khai ada cerita BEST nak cerita kat kawan2 semua! ^-^

Assalamualaikum w.b.t kepada kawan2 semua.
Terima kasih Khai ucapkan kerana sudi baca entry ni. ^-^
Hari ni Khai ada cerita BEST nak cerita kat kawan2 semua.(x de la best sgt pun.hehehe)
Ptg td Khai keluar pergi jalan2 dgn kawan Khai kat Tesco.
Niat asal nyer nak teman kawan Khai beli kasut.
Tp sbb FANATIK sgt dgn coklat, terus singgah kat rak yg ade byk2 coklat kat Tesco 2.
Bkn main lagi. Dari hujung ke hujung Khai belek coklat 2 satu2.
Dkt stgh jam gak la nak belek coklat 2 smpai habis.


Sbnr nyer Khai nak kaji cara pembungkusan coklat 2.
Nak cari idea untuk mereka teknik pembungkusan coklat yg lebih kreatif dan menarik yg sesuai untuk sesuatu event 2 contoh nyer teknik pembungkusan coklat yg sesuai untuk dibuat hantaran, untuk hadiah hari jadi bagaimana pula pembukusan nyer.
Khai masih lagi mengkaji. Nanti bila Khai da ada idea, Khai akan kongsi dgn rakan2 semua.

Masa tgh belek2 tu Khai ada dapat idea gak. Masa 2 Khai tgk coklat Dark Chocolate jenis coklat bar jenama Cadbury. Khai tgk cara packing dier agak lain. Spt packing hadiah.(ala caranya mcm kita selalu balut kotak guna kertas warna 2 la. )
Rasanya packing coklat cam 2 sesuai untuk hadiah hari jadi.
Tp kena modify sikit la.
Maybe + sedikit kelebaran dan ketebalannya dah boleh dijadikan 1 hadiah hari jadi yg ISTIMEWA.
Packing coklat tu mcm packing hadiah dan kenakan sedikit sentuhan reben pada packing coklat 2. Warna pula pakai warna yg harmonik.
Kalau nak nmpk mahal, bungkus coklat 2 guna kertas warna hitam then guna reben warna gold metallic.
Mesti cun GILA packing cam 2. X payah beli kotak lagi.hehehe...^-^

Ok. Sambung balik pasal td. Khai punya la sibuk belek2 coklat 2 smpai x prsn org sekeliling tgk je. Smpai coklat yg terakhir baru Khai perasan. Pndg keliling je tgk org pndg pelik kat Khai. Benci betul bila org pndg pelik ni. -.-# huhuhuhu..
Khai pon buat derk je la. Nak COVER LINE sempat la capai coklat KIT KAT. Smpai kat kaunter da kena cabut bulu hidung buat gadai nak beli coklat. Hahaha...
Bukan x de duit. Saje je buat GIMIK.
Smpai umah coklat 2 trus masuk dalam peti sejuk.
Smpai skrg x mkn2.
Tp geram gak tgk Kit Kat dalam peti sejuk 2. Kang abg Khai balik KONFEM kena baham nyer coklat ni. K ar. Khai nak baham Kit Kat jap. Papai. Assalamualaikum w.b.t ^-^

5 comments:

  1. lame x mkn coklat.
    =)

    nak ckit kit kat !
    ^_^

    ReplyDelete
  2. hahaha...
    ala...kit kat da habis da..
    2 la. sape sruh lmbt minx.
    hehehe

    ReplyDelete
  3. den pun sama
    kaki coklat
    pantang nampak coklat mesti nak beli

    ReplyDelete
  4. aisya xske mkn coklat tp ske bli coklat..yg jadik tukang makan nye kawan2 aisya..muahahhah..

    selamat memodify bungkusan2 cokelat skalian :)

    ReplyDelete
  5. Hans : Hahaha.. Beli byk2 Hans. T leh bg kat Khai sikit. ^-^

    Nuraisyyah : Hahaha... Pemurahnya Aishah ni. Sronok dpt kawan ngan Aisyah ni. Leh selalu dpt mkn coklat. ^-^

    ReplyDelete

kumen...kumen...:-p

Jom Tengok Posting ni!. =)

Related Posts with Thumbnails